Hlavní obsah

Zmláceného muže odvezli do lesa a nechali tam. Policie podezírá tři mladíky z pokusu o vraždu

– Brno • Aktualizováno
Právo, Miroslav Homola

Policie zadržela tři mladé muže, které podezírá ze čtvrtečního pokusu o vraždu v Brně-Žabovřeskách. Dvacetiletého vrstevníka podle vyšetřovatelů napadli v parku v Luční ulici, pak ho odvezli do lesa. I přes závažná zranění muž dokázal zavolat na tísňovou linku. Nevěděl ale, kde přesně je, a tak při určení polohy pomohly aplikace v jeho mobilu.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Trojice mladých mužů si dala se čtvrtým známým, dvacetiletým mladíkem ve čtvrtek v Brně v parku v Luční ulici schůzku kvůli údajnému obchodu. Namísto kšeftu za desítky tisíc korun však prodávajícího čekal brutální útok. Trojicí ve věku 23, 22 a 18 let byl prodávající podle vyšetřovatelů surově zbit a zraněn pravděpodobně pálkou či tyčí a posléze ho útočníci odvezli do lesa za Brno, kde ho pohodili v lese mezi Brnem a Bílovicemi.

Těžce zraněný může poděkovat současným vyspělým technologiím. Jen díky lokalizaci jeho mobilu se totiž dvacetiletého napadeného s mnohačetnými zraněními podařilo najít a převézt do péče lékařů. A to mu zřejmě zachránilo život.

„Na linku 158 se ozval sám poškozený, který kvůli svým zraněním dokázal pouze říct, že byl přepaden a je někde v lese. Nedokázal však uvést žádné podrobnější informace ani reagovat na dotazy operačního důstojníka. Kolegové na operačním středisku okamžitě zorganizovali pátrací akci. Zraněný zvládl i odeslat několik SMS svým známým, kterým přišly podezřelé, a začali jej také hledat,” řekl Právu policejní mluvčí Pavel Šváb.

„Zásadní informace k vypátrání zraněného přinesly sociální sítě a jedna ze sdílených aplikací na mobilním telefonu. Zatímco oběť v kritickém stavu převezli záchranáři do nemocnice, kde lékaři bojovali o jeho život, policisté i kriminalisté začali zjišťovat, kdo by mohl stát za vážnými zraněními,“ upřesnil mluvčí.

Obviněným hrozí i výjimečný trest

Během pátku pak policisté zadrželi tři podezřelé muže ve věku 23 (student vysoké školy), 22 (řidič) a 18 let (student střední školy). „Motiv jejich jednání je dosud předmětem šetření, pravděpodobný je ale loupežný, podezřelí se zmocnili hotovosti v řádu desítek tisíc korun,“ doplnil Šváb.

Policie zatím nechce zveřejňovat podrobnější informace, například co bylo předmětem obchodu čtveřice. Všichni tři podezřelí byli obviněni ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Soudce Městského soudu v Brně akceptoval návrh státního zástupce a obviněné vzal do vazby.

V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest. V této souvislosti žádají kriminalisté svědky, kteří se ve čtvrtek (21. 2.) mezi 20 – 21 hodinou pohybovali v okolí domu Luční 21 v Brně a všimli si pohybu osob či vozidel, aby se se svým svědectvím přihlásili na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám