Hlavní obsah

Zavražděného muže s uříznutým uchem pachatelé bili celý den

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Během týdne kriminalisté rozklíčovali nezvykle brutální vraždu, která se stala 2. prosince na Zahradním Městě v Praze. Jeden vrah se přiznal, druhý je na útěku. Pachatelé oběť celý den bili.

Detektivové objasnili vraždu muže s uříznutým uchemVideo: Novinky

 
Článek

Motiv krutého počínání byl i pro zkušené kriminalisty nepochopitelný. „I když se tomu těžko věří, důvodem byla normální hádka a alkohol. Už v neděli večer v bytě popíjeli, v pondělí v tom tři muži pokračovali a pak se pohádali. Podle výsledků pitvy čtyřiačtyřicetiletého Lotyše surově bili celý den. Ucho, bez kterého jsme tělo našli, mu odřízli za živa kuchyňským nožem. Když zraněním, která utrpěl, Lotyš podlehl, jeden z mužů ho oblékl, přehodil si ho přes záda a odnesl do nedalekého parčíku, kde ho pohodil, aby to vypadalo jako přepadení na ulici,“ oznámil detaily případu šéf pražské mordparty Josef Mareš.

Foto: Policie ČR

Osmadvacetiletý Moldavan Veaceslav Pavlovschi

Na křižovatce ulic Ostružinová a Narcisová tělo v úterý 3. prosince ráno našla dívka, která venčila psa. Kriminalistům bylo při pohledu na zbídačené tělo ihned jasné, že jde o vraždu.

Důkladně ohledali místo činu a do hledáčku se jim dostal byt v domě v Narcisové ulici č. 6, kde přebývala Ukrajinka, jak později zjistili, právě se zavražděným mužem z Lotyšska, a na návštěvu k nim na začátku prosince přišli dva Moldavané (20 a 28). Právě s těmi v neděli večer, den před vraždou, popíjeli.

Byt během dne uklidili 

Čtyřiadvacet hodin po spáchání vraždy už byl sice byt prázdný a uklizený, ale policisté přesto našli jasné důkazy, že skutečně jde o místo činu.

Foto: Policejnidenik.cz

Vyšetřovatelé na místě nálezu mrtvého muže

Když se kriminalistům podařilo rozplést celý příběh kruté vraždy, zadrželi Ukrajinku, která v Česku nelegálně pobývala celých 12 let, a mladšího Moldavana.

Jeho staršímu krajanovi a spolupachateli děsivé vraždy se podařilo utéct, nicméně pražská policie zná jeho identitu a už zveřejnila v pátrání jeho fotografii.

Hledaný muž útočil už v říjnu 

Oba zadržení se při výslechu k činu přiznali, respektive žena k tomu, že o vraždě ve svém bytě mlčela, za což jí hrozí tříleté vězení, a mladý Moldavan k ubití člověka k smrti. Za vraždu, spáchanou zvlášť surovým a trýznivým způsobem, mu hrozí dvacetileté vězení až výjimečný trest.

Stejný postih čeká na prchajícího vraha, který se podle dalších zjištění dopustil i velmi brutálního napadení už v říjnu v jednom baru v Praze 10.

„Osmadvacetiletý Moldavan Veaceslav Pavlovschi zaútočil na muže (69), který se zastal barmanky, vůči níž měl cizinec hrubé sexuální narážky. Pavlovschi muži způsobil mnohačetná zranění v obličeji včetně zlomeniny obou nadočnicových oblouků,“ doplnila mluvčí pražské policie Hana Jeřábková.

Reklama

Související témata:

Související články

V Praze ležela mrtvola bez ucha

Pražští kriminalisté se od úterních dopoledních hodin zabývají úmrtím dosud neznámého muže na Zahradním Městě. Kolemjdoucí tam objevila mrtvolu, která podle...

Výběr článků

Načítám