Hlavní obsah

Zatímco majitelé domu v Blatné spali, zloděj jim ho vykradl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeští policisté hledají zloděje, který se začátkem tohoto týdne vloupal do domu v Jiráskově ulici v Blatné. Zatímco majitelé uvnitř klidně spali, lupič jim ukradl věci za téměř 40 tisíc korun.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

„K vloupání do domu došlo v úterý 5. března mezi 2. a 6. hodinou ranní. Zloděj se k domu dostal zajištěnou brankou a dovnitř neuzamčenými dveřmi. V chodbě domu ukradl kabelku, klíče od vozidla, peněženku s doklady včetně finanční hotovosti a odnesl si i černou pracovní vestu. Vše ukradl v době, kdy majitelé byli doma a spali,“ řekla Jaromíra Nováková, mluvčí strakonické policie.

Zloděj zřejmě vůbec netušil, že majitelé jsou uvnitř, a když krádež v domě proběhla „lehce“, vykradl ještě kůlnu na zahradě. Z ní odnesl nářadí. „Navíc pomocí klíčů, které ukradl uvnitř domu, odemkl zaparkované auto, ze kterého sebral další nářadí a také horolezecký postroj,“ dodala Nováková.

Když se majitelé probudili a zjistili, že se z domu ztratily věci, byl to pro ně šok. Policisté nevylučují, že zloděj bude chtít kradené věci prodat někde v bazaru. Pokud se lupiče podaří dopadnout, hrozí mu za krádež vloupáním až dva roky za mřížemi.

Zloděj na Písecku vykrádal podniky, v jednom sebral i revolver a plynovou pistoli

Domácí

Reklama

Související témata:
Vykradení bytu

Výběr článků

Načítám