Hlavní obsah

Zatčený důstojník je podezřelý z prodeje zbraní

Novinky, Pavel Blažek, Zdeněk Seiner
PRAHA

Bývalý velitel pardubického 46. elitního dělostřeleckého oddílu, který je součástí 4. brigády rychlého nasazení České armády, byl v pátek policií obviněn z neoprávněného vývozu vojenského materiálu.

Foto: Ondřej Kořínek

Profil agentury na webu fotopatracka.cz

Článek

"Obviněni jsou celkem tři muži. Armádní důstojník, civilní zaměstnanec armády a ředitel jedné civilní společnosti. Soud uvalil vazbu na důstojníka a civilního zaměstnance armády," řekla v pátek mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová.

Vyšetřovatel a státní zástupce na ostatní informace uvalili embargo s odůvodněním, že vyšetřování teprve začalo. "Nebylo prokázáno, že obvinění byli napojeni na teroristy," dodala mluvčí.

Podle informací z pardubické posádky je zatčeným důstojník, který působil v roce 2001 jako velitel 5. mechanizovaného praporu v jednotkách SFOR na Balkáně a od počátku tohoto roku měl být náčelníkem štábu mezinárodní česko-slovensko-polské jednotky v Topolčanech.

"Vím jen že byl zadržen. Pokud je vyšetřován pro podezření z nelegálního obchodu se zbraněmi, v žádném případě to nesouvisí s naším pardubickým útvarem, tady se nic nevyšetřuje," řekl major Zdeněk Koval z pardubické dělostřelecké jednotky.

Reklama

Výběr článků

Načítám