Hlavní obsah

Zásahová jednotka zatkla policistu

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVÍŘOV

Severomoravská policejní zásahová jednotka zatkla ve středu v Havířově policistu a dalšího muže. Důvody jejich zatčení zatím policie i ostravské krajské státní zastupitelství tají.

Článek

"V Havířově byl zadržen jeden policista a jeden civilista. Více zatím k případu nemůžeme říct," uvedla pouze severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. Nic bližšího k důvodům zatčení nemohl ani dva dny po akci prozradit státní zástupce Alois Dlouhý, který nad případem dozoruje.

"Teď se rozhoduje o obvinění policisty a o tom, jestli případně půjde do vazby nebo nepůjde," řekl Právu v pátek Dlouhý. Doplnil, že o důvodech zatčení bude informovat média v pondělí ráno. Šéf inspekce ministra vnitra Právu sdělil, že informování o případu je nyní v režii právě ostravského státního zastupitelství.

Policejní akce se odehrála na silnici u havířovského vlakového nádraží. Zásahová jednotka podle regionálního deníku oba muže zatkla, když jeli spolu autem. "Jednoho muže vytáhli ven, položili na zem do louže, která na silnici zbyla po dešti, a spoutali ho. Pak označili svá auta jako policejní, aby uklidnili okolo procházející lidi. Mezi tím na místo přijela další policejní auta," popsal deníku jeden ze svědků.

Reklama

Výběr článků

Načítám