Hlavní obsah

Zajištění demonstranti jsou podezřelí z přestupku. Zraněni byli tři policisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni zajištění protestující před Národním muzeem, kteří se chtěli dostat do budovy, jsou podezřelí z přestupku. Jednoho muže policie podezřívá z trestného činu, protože měl na batohu nášivku se symbolem Z.

Demonstranti se pokusili vniknout do Národního muzea, žádají sundání vlajky UkrajinyVideo: Pavel Jaňurek, Stanislava Benešová, Novinky

 
Článek

„Všichni zajištění demonstranti jsou podezřelí z přestupku neuposlechnutí výzvy a byli oznámeni na příslušný správní orgán. Tři policisté byli během zákroku zraněni, avšak demonstranti neutrpěli žádné zranění,“ řekla Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Jak již v sobotu Novinky informovaly, jednoho muže policisté podezřívají z trestného činu popírání, zpochybňování a schvalování genocidy, protože byl na demonstraci s batohem s nášivkou se symbolem Z. Na rukávu bundy měl také nášivku s logem ruské soukromé armády wagnerovců, která se bojů na Ukrajině účastní.

Zadržení muže na demonstraci na Václavském náměstíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Protivládní demonstraci svolala na sobotu strana Právo Respekt Odbornost (PRO). Účastnilo se jí několik desítek tisíc lidí. Po skončení protestu se několik desítek z nich vrhlo k Národnímu muzeu a chtěli sundat vlajku Ukrajiny z budovy. Byli agresivní, ale přes policejní těžkooděnce se nedostali. Policie demonstranty několikrát vyzvala k odchodu, ale lidé se pokusili dostat ke vchodu.

Předseda pořádající strany PRO Jindřich Rajchl uvedl, že pokud vláda nepřijme požadavky jeho strany nebo neodstoupí, další protest na stejném místě se uskuteční 16. dubna a akce přejde v blokádu vládních budov.

Reklama

Výběr článků

Načítám