Hlavní obsah

Záchranáři: děti vítají prázdniny alkoholem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Napilno měli ve čtvrtek pražští záchranáři kvůli mnoha případům opilých dětí. Poslední školní den, kdy děti dostaly vysvědčení, totiž některé z nich nezvládly. Dvě 16leté dívky dokonce skončily za policejní asistence na záchytce.

Článek

První případ byl zaznamenán už v 11. hodin dopoledne, kdy záchranáři na přijali tísňové volání o opilém 16letém chlapci v Praze 6. Mladík byl ihned převezen do FN Motol. Jak Novinky informovala mluvčí pražské záchranné služby Simona Cigánková, rušné odpoledne zahájilo ve 13,37 hlášení dispečinku o dvou výstředně a hlučně se chovajících dívkách, které sedí na stromě ve Štěpánské ulici v centru Prahy.

Lékaři čekali, až se šestnáctileté dívky podaří hasičům a policistům dostat ze stromu. "Byly evidentně velice opilé a velmi agresivní: po naložení do sanity se snažily vnitřek sanity rozbít, záchranáře kopaly a nakonec jim musela být nasazena za asistence čtyř policistů pouta," uvedla mluvčí.

Záchranáři dvě výtržnice nejprve odvezli do nemocnice Ke Karlovu, kde lékař vystavil dobrozdání o tom, že mohou být převezeny na záchytku.

Další případ byl hlášen za necelou hodinu, kdy na Náměstí Míru v Praze 2 ležela opilá dívka. Kolemjdoucí přivolali záchranáře, kteří značně podroušené, z drobných oděrek krvácející 14leté děvče převezli do nemocnice v Motole na dětský příjem.

Opilých přibývá

Po třetí hodině byla záchranářům nahlášena další opilá dívka, tentokrát na dětském hřišti v Praze 9 - Hlubočepích. K dalšímu případu vyjížděli záchranáři po půl čtvrté, a to do Domova mládeže v ul. Na Balkáně v Praze 3. 13letý chlapec, původní informace hovořila o věku 10 let, si na závěrečnou školní besídku přinesl láhev vodky a polovinu láhve vypil. Byl převezen na odd. dětské detoxikace do nemocnice Pod Petřínem.

Po půl šesté se začaly výjezdy záchranářů k alkoholem přiotráveným dětem jen sypat. 15letá dívka se opila a byla nalezena v ulici Sokolovské na Praze 8, 14letý hoch byl nalezen zmožen alkoholem v Praze 5 - Stodůlkách, stejně jako 15letý chlapec v jiné části Stodůlek. Všechny děti byly rozvezeny po pražských nemocnicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám