Hlavní obsah

Za znásilnění dcery půjde na 9,5 roku do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Za znásilnění čtrnáctileté dcery půjde šestatřicetiletý recidivista Pavel Tolar definitivně na 9,5 roku do věznice se zvýšenou ostrahou. Rozhodl o tom ve čtvrtek pražský vrchní soud. V odvolacím řízení zamítl odvolání obžalovaného a potvrdil rozsudek, který muži za znásilnění a soulož mezi příbuznými vyměřil loni v prosinci plzeňský krajský soud.

Foto: Hynek Mojžíš

"Za třetí plzeňský obvod byl mezi jednotlivci oceněn plavec Dominik Polcar, judista Daniel Pichler a cyklista David Rajs," uvedl starosta Strobach.

Článek

"Důkazy jednoznačně obžalovaného usvědčují," prohlásil předseda odvolacího senátu Karel Vrzáň a podotkl, že ve prospěch vazebně stíhaného muže nehovoří žádné polehčující okolnosti. Uložený trest označil za spíše mírný vzhledem k tomu, že muž byl již v minulosti odsouzen za znásilnění a pohlavní zneužívání.

Proti dnešnímu verdiktu se nelze odvolat, možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Matka se k dceři včas nedostala

Tolar podle rozsudku znásilnil dceru v opilosti loni v červnu v jejich bytě v Blovicích na Plzeňsku, když manželka ani syn nebyli doma. Kvůli hádce s chotí se totiž vrátil dřív z oslav hasičského dne v sousední obci. Domů přišel podle dcery opilý, pustil si televizi, popíjel fernet a pak usnul. Když se probudil, řekl dívce, že mu nahradí mámu.

Podle soudů pak Tolar zatáhl nezletilou dceru do ložnice, svlékl ji, povalil na postel a znásilnil. Předtím ještě byt zevnitř zamkl a klíč nechal v zámku. Matka, která se mezitím vrátila domů a neúspěšně se pokoušela dostat do bytu, se za zavřenými dveřmi stala nepřímým svědkem celé události.

Přesvědčivé důkazy

Obžalovaný již dříve několikrát uvedl, že byl opilý a na nic si nepamatuje. "Mám dceru rád a tohle bych nemohl udělat," hájil se dnes u soudu. Odvolací senát mu ale neuvěřil. Vrzáň připomněl, že podle znalců je výpověď poškozené věrohodná a že muže usvědčuje i manželka, syn a výsledky DNA z dívčina oblečení. Dívka je podle znalců zážitkem silně poznamenaná, v noci ji pronásledují děsivé sny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám