Hlavní obsah

Za volantem jsem neseděl, tlačili jsme, tvrdil muž, jehož auto ujíždělo 90 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S originální výmluvou se vytasil na vyškovské policisty padesátník, který měl dva platné zákazy řízení, ale přesto seděl za volantem svého vozu. Ačkoli krátce předtím přímo před policisty vůz ujížděl devadesátikilometrovou rychlostí, muž se neostýchal tvrdit, že auto se svými kumpány jen tlačil.

Za volantem jsem neseděl, tlačili jsme, tvrdil padesátník policistůmVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté si podezřelého auta stojícího ve tmě všimli před několika dny krátce po půlnoci na silnici poblíž Velešovic na Vyškovsku. Zakrátko se vůz, v němž seděli tři muži, bleskurychle rozjel, ale hlídka mu byla v patách, takže za chvíli už mohli vést policisté s řidičem zajímavou konverzaci, kdy se muž sám přiznal, že má zákaz řízení.

„Však já nejezdím,“ vytáčel se muž. „No očividně jste to dělal,“ reagoval policista. „My jsme to tlačili. Za volantem jsem seděl. Za volantem jsem neseděl, chlapi. Já jsem stál a pomáhal jsem jim,“ předestřel strážcům zákona poněkud rozporuplný pohled na věc šofér. „To teda máte úctyhodné nohy, když to dokážete devadesátkou,“ glosoval policista.

„Padesátiletý muž, který měl dva platné zákazy řízení, se navíc bezdůvodně odmítl podrobit orientačnímu testu na omamné a psychotropní látky,“ dodal k případu policejní mluvčí Petr Vala s tím, že za odmítnutí testu na alkohol nebo drogy nově hrozí až pětasedmdesátitisícová pokuta a až tříletý zákaz řízení. Navíc takový šofér musí počítat i se šestibodovým ohodnocením.

Cizinec za volantem kamionu šněroval po D35. Naměřili mu přes tři promile

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám