Hlavní obsah

Za rychlou jízdu v luxusních autech po D1 dostali pokutu tři řidiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři z odhadem třiceti řidičů rychlých luxusních vozů, kteří se řítili sobotní dálnicí D1 z Prahy do Uherského Hradiště, byli potrestáni za rychlou jízdu. Dva dostali pokutu na místě ve výši jeden a dva a půl tisíce korun, třetího čeká správní řízení. Jeden řidič si vyjel bez povinného pojištění.

Článek

„Akce, jejíž účastníci se především provinili překročením povinné rychlosti, či je podezření, že ohrožovali ostatní rychlou a riskantní jízdou, se zúčastnily desítky policistů, mimo jiné i dálniční oddělení z Domašova a Chrlic,“ řekla Právu mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová.

U předem avizované spanilé jízdy z Prahy do Uherského Hradiště, která byla pořádána pro reklamní účely, asistoval i policejní vrtulník. Policie shromažďuje informace, především záznamy z kamer, které mohou vést k identifikaci a dalším postihům samozvaných závodníků. Podle informací TV Nova se ale počítač jihomoravských policistů "kousnul" a je obtížné z něj záznamy o rychlosti vozů dostat.

Podle informací Práva jsou podobné provokační jízdy nejen adrenalinovým sportem bohatých majitelů rychlých vozů, ale i komerčním záměrem.

„Máme stále větší podezření, že takto organizované a předem veřejně avizované akce si dávají za cíl především upoutat na sebe pozornost a také na předmět zájmu jízdy – tedy na organizátora, který jezdcům v případě patřičné medializace v podstatě směšně nízké pokuty rád zaplatí. Vždyť, když se při zpravodajství zveřejní příčina jízdy i adresa zadavatele, tedy kavárny, jak tomu bylo v tomto případě, tak je to reklama, o které se jiným zařízením často ani nezdá,“ informoval Právo jeden z policistů nasazených v akci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám