Hlavní obsah

Za novoroční vraždu v centru Prahy padlo 14 a 8,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský městský soud vynesl ve středu verdikt v kauze novoroční vraždy v centru Prahy. Jednadvacetiletý Moldavan Javgenij Goncearenco a devatenáctiletý Bělorus Andrej Mjalik v opilosti bezdůvodně pobodali čtyři jiné cizince, z nichž jeden zemřel. Dostali 14 a 8,5 roku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie

Článek

Událost se odehrála 1. ledna před třetí hodinou ranní v Rytířské ulici na Můstku, kde obvinění slavili příchod Nového roku. Pohádali se s jinou skupinou cizinců.

Goncearenco pak podle obžaloby vytáhl nůž a pěti ranami usmrtil šestadvacetiletého Bělorusa z této skupiny. Podle obvinění zaútočil i na další dva lidi - dvaatřicetiletého muže z běloruské skupiny a dvaadvacetiletého Němce, který místem procházel s přáteli.

Sedmadvacetiletého Bělorusa pobodal Goncearenkův spoluobžalovaný Mjalik. Goncearenco řekl, že si na konflikt kvůli opilosti nevzpomíná. Mjalik zase tvrdil, že je zcela nevinen a u incidentu vůbec nebyl.

Související články

Na Silvestra zabili v Praze mladého cizince

V noci na sobotu zemřel v centru Prahy šestadvacetiletý Bělorus, který byl pobodán při potyčce skupinky cizinců. Konflikt vypukl kolem třetí hodiny ráno...

Výběr článků

Načítám