Hlavní obsah

Za nehodu se čtyřmi mrtvými na Hodonínsku může rychlost. Viník zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Policie určila viníka loňské tragické nehody dvou osobních vozů u Vnorov na Hodonínsku, mladý řidič podle znaleckého posudku v důsledku nepřiměřené rychlosti nezvládl zatáčku a vjel do protisměru. Čelně se srazil s dalším vozem. Při nehodě zemřeli čtyři lidé včetně viníka, případ proto policie odložila.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda na Hodonísku.

Článek

Nehoda se stala 2. července 2017 kolem 13.30. Osobní vozy se čelně srazily v zatáčce na silnici I/55 mezi Strážnicí a Vnorovy. V Renaultu Clio cestoval sám třiadvacetiletý muž, ve Fordu Fiesta v opačném směru jel sedmdesátiletý řidič a jeho další tři spolujezdci ve věku 64 až 74 let, muž a dvě ženy.

Nehodu přežila jediná žena. Záchranáři ji letecky transportovali do brněnské fakultní nemocnice v Bohunicích. Podle tehdejšího vyjádření mluvčího nemocnice Pavla Žáry utrpěla středně těžké poranění pánve.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda na Hodonísku

„Od samotného počátku naráželi policisté na potíže při zjišťování přesné příčiny dopravní nehody a jejího zavinění. Při ohledání místa události a při zajišťování stop nešel jednoznačně určit průběh nehodového děje, a určit tak zejména směr jízdy obou vozidel,“ uvedl v úterý mluvčí policie Petr Zámečník.

Policisté proto zadali vypracování znaleckého posudku. „Přibraný znalec následně určil, že viníkem nehody je řidič osobního vozidla Renault, který v důsledku nepřiměřené rychlosti nezvládl průjezd zatáčkou, vyjel do protisměru, kde čelně narazil do osobního vozidla Ford,“ uvedl Zámečník.

Protože viník nehody na místě zemřel, policisté nakonec celý případ odložili.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám