Hlavní obsah

Za načmáraný kosočtverec v Habartově může mladík až na rok do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Habartov

Až na jeden rok do vězení se může dostat 19letý mladík z Habartova na Sokolovsku, kterého policie podezírá z toho, že na začátku prosince s nalezeným sprejem žluté reflexní barvy vytvářel svá „díla“ na různých místech ve městě. Mimo jiné na jeden z domů namaloval kosočtverec s čárkou uprostřed a několika dalšími čárkami kolem.

Foto: Policie ČR

Kosočtverec namalovaný sprejem na dvířka jednoho z domů v Habartově na Sokolovsku

Článek

Policisté nepovolanému umělci sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

„Nejdříve měl posprejovat autobusovou zastávku, na které měl vytvořit různé znaky a písmena. Poté měl pokračovat k obytným domům. O několik minut později měl na fasádu domu nasprejovat čáru dlouho přibližně 150 centimetrů,“ informoval v pátek o případu mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Nemám rád bohaté lidi, prohlásil muž, který v Praze poničil 20 aut

Krimi

„To ovšem nebylo z jeho strany vše, protože na plechových dvířkách umístěných na domu měl vytvořit obrazec ve tvaru kosočtverce s čárkou uprostřed a několika dalšími čárkami po vnějšku tohoto obrazce,“ pokračoval mluvčí.

„Poté měl ještě posprejovat několik dalších částí domu, a to včetně vstupních dveří. Po vypotřebování měl sprej zahodit a z místa odejít,“ dodal Kopřiva s tím, že mladík svým jednáním způsobil škodu za asi jedenáct tisíc korun.

Vandal po sobě nechal ve dvou vlacích z Veselí rozsápané sedačky

Krimi

„V případě prokázání viny hrozí mladíkovi trest odnětí svobody až na jeden rok,“ uzavřel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám