Hlavní obsah

Za incident v Kyselce dostali oba aktéři pokutu

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyselka

Pokutami v řádu několika tisíc korun potrestala přestupková komise v Kyselce na Karlovarsku generálního ředitele Karlovarských minerálních vod (KMV) Alessandro Pasqualeho a viceprezidenta Asociace sdružení pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví Martina J. Kadrmana.

Článek

Tresty dostali za jejich vzájemný incident, který se odehrál v září loňského roku při návštěvě prezidenta republiky Václava Klause na ulici před bývalými dětskými lázněmi. Kardman tehdy nejdříve nazval Pasqualeho dobytkem a ten ho za to pohlavkoval.

„Jednání ani jednoho z nich nehodláme v Kyselce tolerovat. Je pro obec nepřijatelné, aby se takové jednání, kdy někdo někoho nazývá do megafonu dobytkem a ten druhý na to reaguje byť symbolickým políčkem, stalo na veřejnosti normou,“ vyhodnotila rozhodnutí přestupkové komise starostka Kyselky Eva Hoffmannová (nez.), podle které oba případy byly řešeny odděleně.

V prvním přestupkovém řízení mohl podle Hoffmanové Kadrman vzhledem k povaze přestupku dostat pokutu jeden až pět tisíc korun. Na stránkách zmiňované asociace se Kadrman přiznává, že má zaplatit pokutu ve výši tří tisíc korun.

Pokuta, kterou pan Pasquale jako chlap hned na místě uhradil, byla vyšší, než jakou dostal pan Kadrman.
starostka

„Celé řízení vyvolává mnoho otázek, na které neznáme odpovědi,“ komentoval rozhodnutí Kadrman, který se mimo jiné domnívá, že Pasquale nebyl dosud za incident nikterak potrestán. Také proto se proti rozhodnutí o pokutě odvolal ke Krajskému úřadu v Karlových Varech.

Pasqualeho políček byl podle Hoffmannové projednáván v jiném, zkráceném přestupkovém řízení. „Sazby pokut vzhledem k fyzickému napadení jsou v tomto případě ze zákona stanoveny vyšší, než v případě Kadrmana, a to mezi jedním až dvaceti tisíci korunami,“ prozradila Hoffmannová.

„Pokuta, kterou pan Pasquale jako chlap hned na místě uhradil, byla vyšší, než jakou dostal pan Kadrman,“ uvedla Hoffmannová bez upřesnění. Podle mluvčí KMV Bibiany Beňové se Pasquale nechce k výsledkům přestupkových řízení a uděleným pokutám nikterak vyjadřovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám