Hlavní obsah

Za hrozbu vykolejení vlaku a nahlášení bomby stíhají policisté dva muže

Středočeští policisté stíhají dva muže za šíření poplašných zpráv. Jednomu podezřelému, který vyhrožoval vykolejením vlaku u Kralup nad Vltavou, hrozí až tři roky vězení. Ve druhém případě může jít osmnáctiletý muž až na pět let do vězení, protože ve čtyřech případech nepravdivě nahlásil, že na náměstí v Úvalech, Mnichovicích, Dobřichovicích a v Praze je bomba.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

O případech v pátek informovala středočeská policie. Osmnáctiletý mladík podle policie ve třech případech zneužil linku 158 pomocí odeslaných poplašných zpráv o tom, že se v odpadkovém koši na náměstí v Úvalech, Mnichovicích a Dobřichovicích nachází bomba.

„Ve všech těchto případech vyjely složky IZS bezdůvodně, kdy propátrávaly nejen místo, kde byla bomba nahlášena, ale i přilehlé okolí. To si vyžádalo zapojení několika desítek osob ze strany složek IZS,“ popsala mluvčí policie pro Prahu-východ Barbora Schneeweissová.

Ve čtvrtém případě podle ní odeslal šest tísňových SMS a následně i na linku 158 zavolal a informoval o tom, že našel na zahradě domu v Praze granáty a bombu.

„Podle jeho slov na místě začalo hořet, proto bude muset skočit z balkonu, aby požáru unikl. I tyto informace a výhrůžky byly nepravdivé a vymyšlené,“ doplnila mluvčí.

Exploduje bomba, hrozil zhrzený zaměstnanec v Klatovech. Do hodiny byl v poutech

Krimi

Druhého obviněného policisté podezřívají, že 9. srpna po 24:00 zavolal na linku tísňového volání 158 a vyhrožoval, že v blízkosti železniční stanice Kralupy nad Vltavou vykolejí vlak, protože do kolejiště nastražil zařízení k jeho vykolejení.

Poté byl zastaven provoz na trati ve směru z Prahy na Děčín a u železniční stanice Kralupy nad Vltavou udělala policie důkladnou kontrolu, a to nejen kolejiště, ale i přilehlého okolí železniční trati.

„Žádný podezřelý předmět policisté v kolejišti nenalezli a provoz byl po dvou hodinách obnoven,“ informoval mluvčí policie v Mělníku Pavel Truxa.

Po chvíli policejní hlídka vypátrala podezřelého muže, kterého zadržela. Později jim podle mluvčího sdělil, že celé volání na tísňovou linku byl žert a že si dělal z policie srandu.

Reklama

Výběr článků

Načítám