Hlavní obsah

Z vězení volal na soud, že je tam bomba. Chtěl zabránit svému procesu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie v těchto dnech obvinila odsouzeného vězně za to, že loni v prosinci zinscenoval anonymní oznámení bomby v budově Vrchního soudu v Praze. Muž měl totiž soudní jednání ve svém případě, které nechtěl, aby se konalo.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vrchní soud v Praze

Článek

Muž v polovině prosince zavolal na soud a řekl: „Máte tam bombu, típni to.“ Policie následně evakuovala asi 450 lidí a prohledala budovu, ve které nic nenašla.

Kriminalisté následně zjistili, že bombu ohlásil muž, který měl před soud předstoupit v roli odsouzeného prvoinstančním soudem. Měl za to, že když soud neproběhne, tak ho pustí na svobodu.

„Z věznice si zprostředkoval telefonní hovor se svým známým, který přes dalšího muže obstaral mobilní telefon a přiložením obou zařízení k sobě tak umožnili odsouzenému pronést zmíněnou větu, která směřovala přímo na vytočenou linku do budovy soudu. Dovětek „típni to“ přitom byl domluveným signálem pro ukončení hovoru,“ uvedl mluvčí policie Richard Hrdina.

Soudce však hlavní líčení posunul o několik hodin a jeho případ projednal. Kriminalisté obvinili jeho i další dva muže z trestného činu šíření poplašné zprávy, v případě odsouzení mohou strávit za mřížemi až pět let.

Propusťte vězně, jinak odpálím bomby na soudech. Autora výhrůžek policie nedopadla

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám