Hlavní obsah

Z ostravského úkrytu odčerpali přes 220 tisíc litrů lihu

Novinky, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Více než 220 tisíc litrů lihu odčerpali pracovníci Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem z úkrytu pod betonovou podlahou bývalé ostravské likérky.

Foto: Policie ČR

V halách byla těžká technika

Článek

„Líh bylo nutno přečerpat ze dvou důvodů. Jednak aby se zamezilo nelegální machinaci se zbožím, a dále, aby se zjistilo přesné množství. Celkem bylo přečerpáno 220 986 litrů 96procentního lihu. Líh bude převezen do střeženého skladu celního úřadu a bude zahájeno daňové řízení u místně příslušného správce spotřební daně,“ dodala Zdobnická. Poté bude buď prodán v dražbě, nebo zlikvidován.

„Kdyby se ukrytý líh podařilo překupníkům prodat, přišel by stát na daních o více než 60 miliónů korun,“ uvedla mluvčí Celního úřadu Pavla Zdobnická.

Úkryt policisté našli při šetření metanolové aféry, která vypukla v září v Havířově. Další podzemní skrýše objevili policisté v Hrobicích na Zlínsku a v Háji u Duchcova na Teplicku. K nádržím se museli probourat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám