Hlavní obsah

Z modelek udělali luxusní prostitutky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jako luxusní prostitutky si vydělávaly dívky, které naletěly jedné pražské modelingové agentuře. Původně z nich měly být modelky a společnice, ovšem nechaly se umluvit na sex se zámožnými klienty v zahraničí za peníze. Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu v úterý ráno proti skupině obchodníků se ženami zasáhli.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Pořádáním tradičních Vánočních trhů dává Plzeňský kraj prostor žákům středních škol ukázat, co dovedou.

Článek

"V únoru letošního roku se na detektivy útvaru obrátila slovenská strana s informacemi k trestné činnosti lidí kolem slovenské modelingové agentury napojené na podobnou skupinu v Praze. Na základě těchto informací policisté zjistili, že se jedná o skupinu deseti pachatelů," informovala dnes mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová.

Celá organizace naoko fungovala jako běžná modelingová agentura. Zájemkyně o vysněnou kariéru se ale o pravých možnostech výdělků dozvěděly už u přijímacího pohovoru. Většina se nechala zlákat, protože nabízené zisky byly opravdu nezvykle vysoké.

Fotografové, jeden z nich byl podle informací Práva z Barrandova, pak dívky nafotili a jejich snímky byly i s cenou a údaji o sexuálních praktikách, které je dívka ochotná poskytnout, vystaveny na webových stránkách.

Odtud si je podle Kosinové vybírali bohatí klienti z celé Evropy nebo například Spojených arabských emirátů.

V Praze si vydělali sto miliónů

Dívka byla podle ceníku k dispozici nejdéle na týden. Nejkratší setkání mívala šest hodin.

"Výdělky se pohybovaly kolem 9 tisíc euro na týden (asi 297 tisíc korun). Třicet procent ceny si dívky nechávaly, zbytek odevzdávaly agentuře. Policisté zadokumentovali, že si pracovníci české pobočky za dobu od 31. července 2002 do současné doby vydělali prodejem 70 dívek 99 miliónů korun," uvedla dále Kosinová.

Detektivové zatkli podezřelé osoby v šest hodin ráno na několika místech Prahy. Při domovních prohlídkách pak zajistili dostatek důkazů. Komisař všech deset lidí obvinil z trestných činů obchodování s lidmi za účelem pohlavního styku a za účast na zločinném spolčení. Hrozí jim až deset let vězení.

Policie podle Kosinové zatím pouze zvažuje podání návrhu na jejich vzetí do vazby. Na Slovensku ve stejnou dobu tamní policisté obvinili 15 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám