Hlavní obsah

Z lesa na Sokolovsku se ozývalo zoufalé volání o pomoc, místo prohledávala policie

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rozsáhlé policejní pátrání odstartovalo ve čtvrtek kolem půl desáté ráno poblíž osady Loučná u Jindřichovic na Sokolovsku. Muže, který měl volat o pomoc, se šedesátce pátrajících policistů a hasičů nepodařilo najít. Pátrání bylo večer zastaveno.

Foto: Pro Novinky František Kšajt

Pátrání u Loučné

Článek

„Volání o pomoc trvalo několik minut a vycházelo odněkud z údolí. Nešlo přesně rozklíčovat, z jakých míst, ihned jsem na místo přivolal policisty,“ popsal Právu muž, který se v tu chvíli pohyboval v osadě. Volání o pomoc slyšeli kolem jedenácté hodiny dopoledne i policisté.

Informaci Právu potvrdila policejní mluvčí Kateřina Böhmová. „Na místo vyjeli policisté a ve spolupráci s hasiči propátrávají okolí,“ sdělila Böhmová.

Foto: Pro Novinky František Kšajt

Pátrání u Loučné

Akce se během dopoledne rozrostla do velkých rozměrů. Uvažovalo se i o vrtulníku s termovizí, který ale kvůli husté mlze zatím nemůže vzlétnout. Na místo byli povoláni další policisté, hasiči a psovodi.

Pátrali v náročném kopcovitém lesním terénu.

Foto: Pro Novinky František Kšajt

Pátrání u Loučné

 Žádný pohřešovaný

Policie nemá hlášenou žádnou pohřešovanou osobu. Pracuje i s variantou, že se mohlo jednat o poplašnou zprávu. „Pro nás je prioritní, jestli někdo nebyl zraněn. Až se široké okolí propátrá, můžeme říct, že jsme udělali vše, co bylo v našich silách,“ sdělila Böhmová.

Foto: Pro Novinky František Kšajt

Pátrání u Loučné

Reklama

Výběr článků

Načítám