Hlavní obsah

Z hangáru na Opavsku zmizel ultralehký vírník

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Opavští kriminalisté prověřují neobvyklou krádež, jež se odehrála před týdnem v areálu letiště v Zábřehu, který je místní částí města Dolní Benešov. Z hangáru tam v noci na úterý 19. července zmizel ultralehký vírník. Informovala o tom v pondělí mluvčí policie Pavla Welnová.

Foto: Policie ČR

Snímek ukradeného létajícího stroje, po kterém policie pátrá.

Článek

Krádež oznámil policii jeho majitel, občan Polska, který měl stroj v hangáru zaparkovaný. Policie zveřejnila fotografii vírníku a žádá případné svědky, kteří by mohli pomoci při jeho pátrání, o pomoc.

„Ultralehký vírník je červené barvy, jde o model Autogire, typ MD-03, imatrikulačního čísla 77BNH,“ uvedla Welnová. Hodnota stroje se odhaduje asi na milión korun.

„Pokud jste toto ultralehké letadlo někde viděli a můžete jakoukoliv informací přispět k jeho nalezení, bezodkladně volejte přímou linku služby kriminální policie a vyšetřování Opava 702 290 084, případně se můžete dostavit osobně na ulici Hrnčířská 17 v Opavě. Také můžete využít bezplatného tísňového volání 158,“ vyzývá mluvčí policie.

Vírník je létající stroj podobný vrtulníku, ovšem má poněkud jiný způsob pohonu. Vírníky nemají rotor poháněný vlastním motorem stroje, o dopředný pohyb se stará vrtule. Díky proudění vzduchu se roztáčí i rotor, který poskytuje stroji vztlak.

Reklama

Výběr článků

Načítám