Hlavní obsah

Z basy šel rovnou loupit

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Hodina stačila sokolovským kriminalistům k tomu, aby zadrželi ozbrojeného lupiče, který ve středu krátce po poledni přepadl vietnamskou prodavačku v obchodě se smíšeným zbožím v Kraslicích a sebral jí tržbu 30 tisíc korun.

Foto: David Vančík

Oceněné týmy z Prostějova

Článek

Jednadvacetiletý mladík ze Sokolova byl týž den ráno propuštěn z výkonu trestu a z basy šel rovnou loupit, aby si obstaral peníze. Při loupeži prodavačku postřelil z plynové pistole a zranil ji na ruce.

"Pachatel vnikl do prodejny na rohu náměstí krátce po 13. hodině. Na prodavačku namířil zbraň a řekl si o peníze. Žena mu je nechtěla dát, tak se ohnul přes pult a sáhl si pro peněženku. S prodavačkou se o ni začali přetahovat a přitom ji z bezprostřední blízkosti střelil z plynové pistole. Žena zůstala otřesená ležet na zemi a lupič vyběhl ven, kde na něho v přistaveném vozidle čekal komplic," uvedl policista, který má o případu informace. Podle něho pomoc zavolal druh přepadené ženy, jenž krátce po loupeži přišel do obchodu.

"Pachatelé odjeli do 30 kilometrů vzdáleného Sokolova, kde je také policisté vystopovali. Zatčeni byli v jednom z bytů. Vzdali se bez odporu," dodal zdroj. Oběma mužům hrozí obvinění z trestného činu loupeže. Soud by měl rozhodnout, zda budou vyšetřování ve vazbě, nebo propuštěni.

Reklama

Výběr článků

Načítám