Hlavní obsah

Vyskočila z okna sama, tvrdil soudu obžalovaný z vraždy družky

Praha

Miroslav Sabol ve středu u pražského městského soudu odmítl obžalobu, podle které vyhodil svou bývalou družku z okna bytu v sedmém patře. Trvá na verzi, že žena spáchala sebevraždu kvůli depresím. Muž závislý na hraní automatů přiznal pouze to, že v týdnech před incidentem hodně pil - natolik, že ho družka vykázala z bytu. Podle státní zástupkyně ženu v době před činem okradl celkem o 90 tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Nesouhlasím s obžalobou, protože jsem to nespáchal. Vztah byl až do poslední chvíle v pohodě," řekl u soudu padesátiletý Sabol, který je trestně stíhán na svobodě. Tvrdí, že o smrti družky se dozvěděl až od policie.

Incident se stal v sobotu ráno 21. června 2014 v Chalupkově ulici v Praze 4. Podle obžaloby se Sabol se ženou v jejím bytě zřejmě pohádal poté, co se tam vrátil pro své doklady. Následně ji prý začal velkou silou rdousit tak dlouho, až ztratila vědomí. Mylně se domníval, že družku usmrtil, a proto ji údajně vystrčil z okna v úmyslu zakrýt vraždu.

V baru až do rána

Sedmačtyřicetiletá žena po pádu z více než 18 metrů utrpěla mnohačetná poranění a na místě zemřela.

Slovák Sabol, který v Česku žije 14 let, připustil, že den před incidentem dorazil do bytu družky až nad ránem, a to posílený alkoholem. Žena přivolala svého nevlastního otce, který se Sabola pokoušel z bytu vyhodit. Podařilo se mu to až odpoledne za asistence policie.

Sabol řekl, že potom odjel k bývalé přítelkyni, u níž chtěl přespat. Když mu to nedovolila, pil prý v baru až do sobotního rána a k domu družky se vrátil až po jejím skoku z okna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám