Hlavní obsah

Vyhrožoval bombou na dětském festivalu. Byl jsem jen zvědavý, hájil se mladík z Klatovska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Loni v červnu napsal na facebookovou stránku dětského festivalu Bambule příspěvek, ve kterém hrozil bombovým útokem. Za šíření poplašné zprávy dostal nyní dvacetiletý invalidní důchodce z Nýrska na Klatovsku podmínku. Hájil se tím, že lidé jsou na podobné příspěvky na internetu už zvyklí.

Foto: Policie ČR

Pro mladíka si přišli kriminalisté.

Článek

Klatovský soud obžalobu neprojednával veřejně, ale rozhodl trestním příkazem, ve kterém mladíkovi vyměřil trest tří měsíců vězení s podmíněným odkladem na jeden rok. Z údajů v justiční databázi vyplývá, že rozhodnutí je od minulého týdne pravomocné.

„Na sociální síti zveřejnil příspěvek o tom, že přemýšlí nad bombovým útokem na festival, kde by zemřeli lidé,“ uvedla už dříve policejní mluvčí Dagmar Brožová. V dovětku pak mladík napsal, že „všechno je to boží plán, jak zastavit industriální společnost“.

Později u výslechu mladík uvedl, že žádný útok neplánoval. Tvrdil, že jen provokoval a zajímaly ho pouze reakce. Vůbec ho prý nenapadlo, že by ho mohl někdo brát vážně a že by policie řešila takové hlouposti.

Budu to poslední, co spatříš, hrozil mladík dívce z Klatovska. Musí na léčení

Krimi

Byl zvědavý na reakce lidí

Podle zjištění Novinek mladík své chování omlouval tím, že na internetu jsou podobné příspěvky s výhrůžkami celkem běžné a lidé jsou na ně zvyklí. Proto jej nenapadlo, že právě on by z toho mohl mít nějaký problém. Šlo prý o sarkastický komentář, kde zmínil trhavinu proto, že byl zvědavý na reakce lidí. Chtěl s nimi o tom diskutovat.

Podle znalců se mladík léčí s psychiatrickým onemocněním, které se projevuje ztrátou pozornosti a hyperaktivitou. Sám přiznal, že celý den sedí u počítače a s okolím komunikuje jen přes sociální sítě. Dodal, že se prakticky pořád pohybuje ve virtuálním světě, a dokonce i vztah s partnerkou udržuje jen prostřednictvím počítače.

Policii v Praze ztěžují práci bombové výhružky

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám