Hlavní obsah

Výbušniny v Přerově služební psi nenašli, policisté podezřelého propustili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Kriminalisté propustili muže, kterého ve čtvrtek zadrželi v Přerově kvůli podezření z přechovávání výbušnin. Při domovní prohlídce, do které policie povolala služební psy, se žádné nebezpečné materiály nenašly. Kvůli prohlídce musela policie evakuovat z domu 16 lidí. Muže nejdřív policie zadržela kvůli nebezpečnému vyhrožování.

Evakuace v PřerověVideo: Novinky

 
Článek

„V rámci šetření se nepotvrdilo, že by se zadržený dopustil protiprávního jednání, proto byl propuštěn na svobodu. Případem se nadále zabýváme,“ uvedla v pátek mluvčí policie Miluše Zajícová.

K domovní prohlídce policie přistoupila na základě toho, že nájemník bytu podle kriminalistů opakovaně vyhrožoval například zdravotníkům či úředníkům.

Výbuch v Lenoře: Lidé prý na výhrůžky souseda upozorňovali, policie to neřešila

Domácí

„Z předchozího šetření bylo vyhodnoceno, že by se v bytě mohl nacházet nebezpečný materiál. Prohlídku bytu provedli hasiči ve spolupráci s policejními pyrotechniky. Na místě byli služební psi Rita a Be Butterfly specializující se na vyhledávání výbušnin a na vyhledávání zbraní, kteří vyloučili jejich přítomnost v bytě,“ doplnila mluvčí.

Domovní prohlídka byla ve čtvrtek ukončena po 16:00. Zbraně, nástražný výbušný systém nebo nějaký jiný nebezpečný materiál policisté nenašli. „Evakuovaní obyvatelé ze dvou vchodů se poté vrátili domů,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám