Hlavní obsah

Výbuch utrhl muži z Kladenska obě ruce a nohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Ve Zlonicích na Kladensku v noci výbuch těžce zranil šestatřicetiletého muže, který přišel o obě ruce a nohu. Podle informací záchranné služby Středočeského kraje měl neznámý pachatel hodit do okna domu oběti zapálenou láhev, která explodovala. Policie tuto verzi Novinkám nepotvrdila s tím, že okolnosti výbuchu prošetřuje.

Článek

"Zřejmě zápalná láhev vybouchla muži v ruce poté, co ji se svým kamarádem našli před na ulici, když se společně vraceli domů. Tlaková vlna rozbila několik oken," uvedla kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

"Výbuch způsobila zatím neznámá látka, jejíž složení policie zkoumá," sdělila. Muž, který zraněného doprovázel, vyvázl bez následků. Podle svých slov právě on zavolal policisty a záchranářům nahlásil výbuch bomby a jednoho vážně zraněného.

Zraněný muž údajně nalezl láhev před dveřmi domu, kde bydlí. Podle kamaráda, který ho doprovázel, láhev ještě chvíli před výbuchem před dveřmi nebyla. Z domu oba odcházeli před 01:00 a vraceli se po půl hodině. Na domě se prý mezitím objevil nápis "krade".

Záchranáři si podle prvního hlášení nejdříve mysleli, že jedou ošetřit muže, který spadl ze střechy. Během dalšího telefonátu ale volající upřesnil, že v domě vybuchla bomba, která muže vážně zranila.

Na místo vyjely vozy záchranné služby ze Slaného, hasiči i policie. "Na místě byl nalezen muž s amputací obou horních končetin a amputací dolní končetiny v oblasti stehna," sdělila Nina Šeblová z tiskového oddělení středočeské záchranky.

"Složení látky a příčina výbuchu je v šetření," řekla Novinkám mluvčí kladenských policistů Jana Steinerová. Podle ní nastal výbuch na ulici, nepotvrdila tedy verzi, že kdosi výbušný materiál hodil do okna.

Pacienta přepravil vrtulník Letecké záchranné služby do Vojenské nemocnice v Praze Střešovicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám