Hlavní obsah

Vrchní soud potvrdil boxerovi Plachetkovi osm let za znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Trojnásobný mistr republiky v boxu Ľudovít Plachetka si definitivně odpyká za znásilnění sestry své družky osm let ve vězení. Rozhodl o tom v úterý Vrchní soud v Olomouci. Potvrdil tak rozsudek brněnského krajského soudu, proti kterému se Plachetka odvolal. Účastník olympijských her v Atlantě, který byl v minulosti za násilné trestné činy potrestán, vinu po celou dobu odmítal.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ludovít Plachetka (v růžové košili)

Článek

Muž dívku podle rozsudku znásilnil v červenci roku 2011 v Brně - Maloměřicích ve svém autě. Boxer vezl dvacetiletou sestru své družky na sedadle spolujezdce. U garáží zastavil a sedadlo náhle sklopil. Přes její odpor mladou ženu svlékl a vykonal na ní pohlavní styk. Pak odjel do Británie, kde byl zadržen a vrácen do vlasti.

Žena podle obžaloby trpí posttraumatickou stresovou poruchou, která se projevuje problémy v sexuální oblasti a také v sociálních vztazích. Tíží ji prý poruchy spánku a má problémy s příjmem potravy. Po útoku nemohla půl roku vést řádný život.

Plachetka byl v roce 1998 potrestán 13 lety vězení za vraždu a pokus o ni. Propuštěn byl po devíti letech v roce 2007. Znásilnění spáchal v době podmíněného propuštění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám