Hlavní obsah

Volně pobíhající pitbul na Klatovsku ukousl koze ucho

– Skelná Huť
Právo, pab

Dramatické okamžiky zažili v neděli obyvatelé Skelné Huti na Klatovsku. Strach u nich vyvolal volně pobíhající pitbulteriér, který přímo v obci zaútočil na kozu a ukousl jí ucho. Agresivního psa nakonec zklidnil jeho majitel, kterého už začala vyšetřovat policie.

Foto: Právo

Agresivní pes povalil kozu na zem a ukousl jí ucho.

Článek

„Hlídka byla do obce přivolána s tím, že se zde volně pohybuje agresivní pes, který už napadl jiné zvíře. Policisté na místě zjistili, že pitbulteriér utekl při venčení místnímu mladíkovi. Zaútočil na kozu a zranil ji na hlavě,“ řekl Právu Pavel Zoubek z klatovského ředitelství policie.

Podle něho policisté zatím zjišťují všechny okolnosti a poté rozhodnou, zda případ posoudí jako trestný čin, nebo přestupek.

Podle svědků skočil pes koze přímo na krk. Povalil ji a začal rdousit. „Když koza zůstala nehybně ležet, pes ji nechal a odběhl. Koza se po chvilce vzpamatovala, těžce se zvedla a pomalu odkulhala pryč. Hlavu měla celou zkrvavenou, chybělo jí ucho, které se válelo na zemi,“ popsal otřesný útok starší muž.

Ten se snažil na psa alespoň křičet. „Vůbec nereagoval, až když se koza přestala hýbat, tak si ji přestal všímat,“ pokračoval svědek s tím, že si nedovede představit, kdyby psovi zkřížilo cestu například dítě nebo maminka s kočárkem, které tudy chodí na procházky.

Reklama

Výběr článků

Načítám