Hlavní obsah

Vlak se na hlavním nádraží v Praze srazil se stojící lokomotivou. Projel návěstidlo Stůj

Praha
Aktualizováno

Na pražském hlavním nádraží se v pátek dopoledne střetl osobní vlak s posunovací lokomotivou. Záchranáři ošetřili tři lidi, kteří utrpěli odřeniny a šok. Podle původních informací měly být škody na hnacích motorech vlaku minimální, odpoledne ale Drážní inspekce uvedla, že srážka soupravu CityElefant značně poškodila. Mluvčí Martin Drápal škodu vyčíslil na více než sto milionů korun.

Foto: X/DATEL

Vlak po srážce s posunovací lokomotivou

Článek

„Nejprve hovořil odhad o 600 000 korunách. Později se zvýšil na sedm milionů korun, následně na 50 milionů a poslední odhad je více než 100 milionů korun,“ prohlásil Drápal.

Nehoda se podle zveřejněných fotografií stala u Vinohradského tunelu. Podle Drápala projel osobní vlak jedoucí z Prahy do Říčan kolem návěstidla zakazujícího jízdu a následně se srazil se stojící lokomotivou.

Foto: X/DATEL

Odhady škody vyšplhaly od původních 600 000 na více než 100 milionů korun.

O nehodě dopoledne informoval mluvčí drážních hasičů Martin Kavka s tím, že zhruba třicet cestujících museli evakuovat na nástupiště. Záchranka ošetřila dva lidi s odřeninami, uvedla poté mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Policie na síti X uvedla, že incident řeší pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Upřesnila, že evakuováno bylo z vlaku 27 osob. „Dechové zkoušky u strojvedoucích byly negativní,“ napsala policie.

Příčiny a okolnosti nehody na místě zjišťují i tři inspektoři Drážní inspekce.

Provoz na železnici nebyl kvůli nehodě přerušen, ale ve směru do Vršovic byl zhruba pět hodin výrazně omezen. Vlaky jedoucí z Prahy nabíraly zpoždění, vlaky ve směru do Prahy byly z Hostivaře odkloněny přes Malešice, mimo Zahradní Město, Eden a Vršovice. Některé spoje mezi hlavním nádražím a Vršovicemi byly odřeknuty.

Od 15:30 již vlaky jezdí bez omezení.

Foto: železnic Kavka/Správa Martin, ČTK

Na pražském hlavním nádraží se střetl 24. května 2024 osobní vlak s posunovací lokomotivou. Záchranáři ošetřili tři lidi.

Spadlé trakční vedení zastavilo rychlíky u Prahy, hasiči evakuovali cestující

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám