Hlavní obsah

Vlak projel u Prahy na červenou. Zavřené závory pak řidiči objížděli

Praha

Osobní vlak projel v neděli na červenou na jednokolejné trati u Prahy. Vjel do cesty připravené pro rychlík, nikomu se naštěstí nic nestalo. Na uzavřeném přejezdu nedaleko události pak netrpěliví řidiči objížděli závory.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak u Prahy projel na červenouVideo: Aktu.cz

 
Článek

Vlak projel návěstidlo u obce Měšice po druhé hodině odpoledne. „Osobní vlak jedoucí z Prahy Masarykova nádraží do Mladé Boleslavi projel návěstidlo se signálem stůj a vjel do připravené vlakové cesty pro rychlík jedoucí z Tanvaldu do Prahy,“ řekl Novinkám mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Strojvůdce jel na červenou, policie ho obvinila z obecného ohrožení

Krimi

Podle něj se celá událost obešla bez zranění a škod. Trať byla uzavřena asi 2,5 hodiny a šetření okolností si převzali pracovníci Správy železnic.

Podle agentury Aktu odstavené vlaky zapříčinily, že na železničním přejezdu ve Zloníně byly asi hodinu sklopené závory a auta nemohla projíždět. Někteří řidiči to vyřešili po svém a projeli mezi závorami. Agentura uvedla, že takto projelo přejezd asi osm aut.

Policie přijala na tísňovou linku oznámení o chování řidičů. „Na místo vyjela hlídka, která však už žádné takové jednání nezaznamenala. Na místě pak zůstala do doby, než byl provoz obnoven,“ uvedla mluvčí policie Eva Hašlová.

Foto: Aktu.cz

Osobní vlak projel na červenou.

Foto: Aktu.cz

Někteří řidiči projížděli na červenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám