Hlavní obsah

Vlak na přejezdu u České Lípy smetl nákladní auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa
Aktualizováno

Na železničním přejezdu mezi Českou Lípou a obcí Sosnová, v blízkosti zdejšího a mezi motoristy známého autodromu, se v pátek dopoledne srazil osobní vlak s nákladním autem. Vůz skončil po srážce podle svědků značně zdemolovaný, dvě osoby z jeho kabiny utrpěly středně těžká zranění a zranila se i jedna cestující ve vlaku.

Foto: Policie ČR

Havarované nákladní auto

Článek

„S ohledem na destrukci kabiny nákladního auta lze říct, že posádka vozu měla velké štěstí, že to nedopadlo hůře. Čtyřiašedesátiletého spolujezdce museli hasiči vystříhat z kabiny, středně těžké poranění utrpěl i padesátiletý řidič,“ řekla Právu mluvčí policie Ivana Baláková.

Na Chrudimsku se srazil vlak s autem. Dva mrtví

Krimi

Podle Michaela Georgieva, mluvčího záchranné služby, transportoval spolujezdce z místa srážky vrtulník na traumacentrum liberecké nemocnice. „Byl při vědomí a s posádkou komunikoval,“ upřesnil Georgiev.

Cestující ve vlaku podle něj utrpěla lehké zranění a záchranáři ji převezli do českolipské nemocnice.

Foto: Policie ČR

Nehoda vlaku s nákladním autem.

Ke srážce došlo na přejezdu se světelnou komunikací, ale bez závor. Policisté už zjistili, že světelné zabezpečení přejezdu bylo v době srážky v provozu. „Nákladní auto přijíždělo směrem k Sosnové od České Lípy po silnici I/9 a z ní odbočovalo právě na tento přejezd. Řidič ale nerespektoval světelné zařízení a vjel tam v době, kdy se tam blížil i vlak,“ popsala policejní mluvčí.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se jednalo o osobní vlak, mířící z České Lípy přes Litoměřice a Lovosice do Loun. Ve dvou vozech vlaku bylo celkem dvacet cestujících a dva lidé z obsluhy vlaku. Zraněná cestující utrpěla lehčí poranění na noze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám