Hlavní obsah

VIDEO: Muž ukradl naftu za 800 tisíc, je ve vazbě

FRÝDEK-MÍSTEK

Naftu ve velkém kradl podle policie pětatřicetiletý muž z Frýdku-Místku. Na svědomí se svým společníkem má údajně krádež 23 000 litrů pohonných hmot v hodnotě okolo 800 000 korun.

Foto: Alžběta Trousilová, Novinky

Článek

Kriminalisté navíc zjistili, že si přivydělával i výrobou a prodejem pervitinu. Tím měl získat dalších 500.000 korun, řekl mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Policisté na nelegální obchod s naftou přišli díky kamerám nainstalovaným u čerpací stanice. Muž totiž vždy na určitou dobu sezval své známé, kterým pohonné hmoty prodával.

"V den, kdy takto prodával, vytvořili jeho zákazníci u čerpacího stojanu dlouhou souvislou řadu. Nakonec za všechny najednou obviněný zaplatil platební kartou, kterou mu přidělil jeho zaměstnavatel k služebnímu autu," vysvětlil mluvčí.

Dodal, že muž skončil ve vazbě. Přitížilo mu totiž i to, že s dalšími společníky vyráběl a ve velké také dál distribuoval pervitin. "Za oba zločiny mu nyní hrozí desetiletý trest. Jeho komplic, který se podílel jen na obchodu s naftou, může ve vězení strávit dobu o dva roky kratší," zakončil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám