Hlavní obsah

Ve Slušovicích shořely počítače za 80 miliónů

Právo, Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SLUŠOVICE

Ve středu v půl páté ráno se zlínští hasiči dozvěděli, že hoří sklad počítačové firmy ve Slušovicích. Oheň byl značně rozsáhlý a v průběhu dopoledne se k němu museli vrátit - plameny se totiž v jednom místě objevily znovu.

Foto: Česká triatlonová asociace

Plavecká část závodu

Článek

Jednotku profesionálních hasičů ze Zlína se čtyřmi cisternami posílili ještě dobrovolní hasiči ze Slušovic a Vizovic a jednotka zlínského podniku Mitas. Sklad soukromé firmy, zabývající se výpočetní technikou a elektronikou, začali hasit z několika stran, aby zabránili rozšíření požáru na další skladové prostory.

Jednopodlažní budova však byla zcela zničena. Podle přítomných zástupců firmy jsou škody na uskladněném materiálu cca 80 miliónů korun. Další škody však vznikly na samotném objektu skladu.

"Naštěstí se nejednalo o hlavní sklad, ale záložní, takže to chod firmy neohrozí," řekl Právu obchodní ředitel SWS Stanislav Skalička. "Požárem jsme přišli asi o čtvrtinu veškerých současných zásob. Sklad byl zcela zaplněný zbožím pro vánoční trhy. Chybějící věci ale stihneme dovézt znovu," dodal Skalička. Ve skladu byly uloženy především digitální fotoaparáty, notebooky a obrazovky. Firma byla pro případy požáru pojištěná.

Policisté přivezli na místo psa cvičeného na vyhledávání stop na místech požárů. "Stopy po cizím zavinění nenašel," konstatovala mluvčí zlínské policie Lucie Javoříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám