Hlavní obsah

V sídle lihového démona policie našla zbraně a výbušniny

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Při razii, kterou ve čtvrtek provedli policisté Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) ve 45. budově bývalých Baťových závodů ve Zlíně, našli policisté zbraně a výbušniny. Právu to v pátek potvrdil státní zástupce Okresního státního zastupitelství ve Zlíně Jan Zubek.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Policisté u budovy průmyslového areálu v centru Zlína, která patří údajnému šéfovi lihové mafie Radku Březinovi.

Článek

Objekt v centru Zlína patří údajnému šéfovi lihové mafie Radku Březinovi. „Mohu potvrdit, že se při zásahu našly zbraně a výbušniny. V jakém množství a druzích, nebudu v tuto chvíli specifikovat. Veškeré nálezy budou předmětem expertíz,“ uvedl Zubek.

Podle jeho slov zásah v budově v centru Zlína, při kterém asistovali pyrotechnici, hasiči i záchranka, ovšem nesouvisel s vyšetřováním lihové mafie. „V záležitosti je vedeno samostatné trestní řízení pro trestný čin nedovoleného ozbrojování,“ řekl Zubek.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Radek Březina u soudu

Březina je hlava lihové mafie

Radek Březina je považován za hlavu lihové mafie. Státní zástupce ho i s bratrem Tomášem a dalším mužem obžaloval kvůli skrytým zásobám nezdaněného lihu. V posledních měsících čelí Březina několika trestním stíháním.

Byl obžalován kvůli třísetmiliónovému krácení daní v souvislosti s ukrýváním a skladováním nelegálního lihu. Figuruje také v jedné z vedlejších větví vyšetřování distribuce jedovatého metanolu, která zasáhla Česko v září 2012 a vyžádala si desítky obětí.

Březina čelí i obvinění, že se pokusil uplatit kriminalistu ÚOOZ, když detektivovi nabídl deset miliónů korun jako úplatek za to, že bude ze své pozice policisty ovlivňovat průběh trestního řízení. Hrozí mu až 16 let. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám