Hlavní obsah

V případu dvojnásobné vraždy padl osvobozující verdikt

Právo, Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Před třemi roky vylákal třicetiletý Robert Tempel tehdy dvaadvacetiletého Lukáše Svobodu a o tři roky staršího Michaela Vičara na lesní parkoviště u Hruškové na Sokolovsku. Tam měl podle žalobce oba zastřelit a těla zakopat na pozemku u chaty svého známého. Krajský soud v Plzni Tempela v pátek však obvinění zprostil.

Foto: Nadace Terezy Maxové dětem

Charitativní happening TERIBEAR hýbe Prahou aneb Prima den s medvědem se těšil ohromné účasti a díky ní získal 8 milionů Kč na pomoc dětem

Článek

"Nebylo dostatečně prokázáno, že obžalovný uvedené skutky opravdu spáchal," řekl přeseda senátu Přemysl Špicar.

Státní zástupkyně Tempela obžalovala z vraždy dvou mužů, loupeže a nedovoleného ozbrojování. Podle police měl na sjednané schůzce předat Tempel Svobodovi čtyři sta tisíc korun za automobil Audi, ale zastřelit ho na místě pistolí stejně jako Vičara, který měl na těle kromě střelných poranění také stopy po mučení.

Ještě než se měl mrtvol zbavit, prohledal je a z kapsy jedné z obětí měl odcizit mobilní telefon. Templ od začátku popíral, že by vraždil. Řekl, že Svobodu s Vičarem zastřelil Lubomír Václava, muž živící se obchody s drogami. Podle Tempela přivezl Lukáš Svoboda od pražských překupníků vzorek heroinu pro Václavu.

"Domluvili se, že Svoboda dodá čtyři kilogramy heroinu. Pak Václava Svobodu zastřelil a postřelil i jeho společníka Vičara. Z něho ještě baseballovou pálkou vymlátil informaci, že zbytek heroinu je schovaný v autě zaparkovaném někde v Praze," hájil se Tampel.

Podle svých slov jen pomáhal financovat obchodníkům s drogami jejich transakce a přitom se ocitl u vraždy. Tempel byl letos odsouzen Vrchním soudem v Praze k deseti letům za loupež. V trestním rejstříku má další dvě loupeže z minulosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám