Hlavní obsah

V pražských Ďáblicích hořela skládka

Novinky, Pavel Jaňurek
Praha

Požár lisovaného odpadu v areálu ďáblické skládky v Praze likvidovalo v noci na čtvrtek několik jednotek hasičů. Kvůli hustému kouři, který po větru směřoval na Střížkov a Ďáblice, radili hasiči lidem, aby nevětrali.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár odpadu na skládce v ĎáblicíchVideo: Novinky

 
Článek

Hustý sloup kouře byl ve středu před půlnocí vidět z dálnice D8 i z Cínovecké ulice. O chvíli později vyšlehly několikametrové plameny. Že se jedná o požár většího rozsahu, viděli již z dálky také přijíždějící hasiči.

"Hořelo na ploše o rozloze přibližně 30 x 10 metrů, přičemž balíky s lisovaným odpadem byly naskládány do výšky čtyř metrů. V ohledu na počet zasahujících jednotek byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu a hasiči k zásahu nasadili čtyři vodní proudy," uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Hustý kouř komplikoval v okolí skládky dopravu, mimo jiné také na dálnici D8, kde byla snížená viditelnost. Kvůli kouři radili hasiči lidem na Střížkově a v Ďáblicích, aby nevětrali. Koncentrace zplodin měřili na místě chemici hasičů.

Požár dostali hasiči rychle pod kontrolu. Několik hodin jim pak ale zabralo dohašování. Vodu dováželi kyvadlově v cisternách. Jak přesně k požáru došlo není zatím jasné. Škoda bude s největší pravděpodobností, vzhledem k tomu, že se jednalo o odpad, nulová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám