Hlavní obsah

V Plzni se utopil mladý manželský pár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Tělo asi pětadvacetileté ženy ve středu odpoledne vytáhli plavci z jezírka v plzeňské části Košutce. Večer pak záchranáři našli i tělo jejího manžela. Nádrž je oblíbeným místem, kam se chodí obyvatelé nedalekého sídliště koupat. Pár se zřejmě utopil již před několika dny.

Foto: Ludmila Brousilová

Nejmenší členové národopisného souboru Valášek

Článek

Mrtvolu ženy lidé uviděli odpoledne, kdy asi deset metrů od břehu vyplavala. "Nejprve jsme si mysleli, že tam někdo plave. Když se ale ten člověk delší dobu nehýbal, skočili jsme pro něj a dívku vytáhli na břeh," popsal objevení utonulé asi osmnáctiletý mladík.

Jak doplnil, žena měla ruce i nohy spojené do kruhu, takže to vypadalo, jako by se předtím někoho držela.

K jezírku následně dorazila záchranná zdravotnická služba, hasiči i kriminalisté. "Podle stupně rozkladu bylo tělo přibližně dva dny pod vodou," řekl lékař Bronislav Dvořák.

Zřejmě se utopila už v neděli

Policisté mezitím vyslechli ženu, která si v neděli odpoledne všimla pětice rusky hovořících lidí, kteří zjevně opilí dováděli ve vodě. "Všimla jsem si, jak asi pětadvacetiletá holka vylezla jednomu z mužů stojícím po pás ve vodě na záda a strhla ho pod vodu. Dívala jsem se na ně a zdálo se mi, že už nevyplavali. Dál jsem tomu ale nevěnovala pozornost, protože jsem si myslela, že mi to ušlo. Taky jsem se domnívala, že pokud by se s nimi něco stalo, někdo z jejich známých by se ozval," popsala asi pětačtyřicetiletá svědkyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám