Hlavní obsah

Tragická nehoda motorkáře u Plzně: Spolujezdkyně zemřela na místě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tragicky skončila nehoda motorkáře, k níž došlo v pátek večer na silnici první třídy u Plzně. Na místě zahynula 32letá spolujezdkyně.

Foto: Klára Mrázová, Právo

Smrtelná nehoda v Plzni

Článek

K neštěstí vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému po 20. hodině. Původní informace hovořily o tom, že havárie se stala na sjezdu z dálnice D5 směrem na Slovany. Šlo ale o silnici první třídy, která je s dálnicí souběžná.

Podle vyšetřovatelů jel 42letý řidič motocyklu Kawasaki od obce Losiná. „Zřejmě v pravotočivé zatáčce nezvládl řízení a se strojem narazil do svodidel,“ uvedla v sobotu ráno policejní mluvčí Eva Červenková.

Mária Svobodová z krajské záchranky řekla, že motorkář utrpěl těžká zranění a sanitka ho převezla na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice. „Jeho dvaatřicetiletá spolujezdkyně bohužel svým zraněním na místě podlehla,“ doplnila Červenková.

Kriminalisté se nadále případem zabývají. Podle informací deníku Právo se jednalo o cizince, a to rumunského řidiče a ukrajinskou spolujezdkyni. „Muž je po operaci a zůstává ve velmi vážném stavu,“ doplnila administrátorka nemocnice Alena Dvořáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám