Hlavní obsah

V Pekle shořela chata. Na Chrudimsku zasahovaly čtyři jednotky hasičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly v pátek po čtvrté hodině odpoledne požár chaty v Pekle u Kraskova na Chrudimsku. Oheň se šířil pod dvojitou plechovou krytinou. Aby se hasiči dostali k ohniskům požáru, museli rozřezat krytinu pomocí motorové rozbrušovací pily.

Foto: HZS Pardubického kraje, .

Chata v Pekle na Chrudimsku začala hořet hned dvakrát.

Článek

Požár hasiči dostali pod kontrolu o půl šesté. Vyšetřovatel hasičů zjistil, že příčinou  bude nejspíš zazděný trám v blízkosti keramické vložky v komíně. Ve večerních hodinách začalo hořet znovu.

„Na místě i nadále zjišťujeme, proč došlo k opětovnému rozhoření. I přes důkladně provedený průzkum termokamerou zůstalo nejspíš někde ukryté ohnisko, které se následně rozhořelo. Pravděpodobný rychlý rozvoj požáru způsobila možná exploze expanzní nádoby s nemrznoucí směsí,“ upřesňuje další možné příčiny rozhoření chaty vyšetřovatel Martin Vojta z HZS Chrudim.

Požár hasiči opět zlikvidovali a na místě přes noc pro jistotu zůstala místní jednotka hasičů z Třemošnice. Během sobotního dopoledne jednotky hasičů ze Seče a Prachovic provedly rozebírání ohořelé konstrukce. Škoda byla předběžně vyčíslena na 1,3 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám