Hlavní obsah

V opavském Stříbrném jezeře se topil 15letý chlapec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Moravskoslezské záchranné složky ve středu opět zasahovaly v Opavě na Stříbrném jezeře. Tentokrát se zde topil 15letý chlapec. Naposledy tu záchranáři zasahovali v úterý, kdy se utopil 77letý senior.

Na Opavsku se topil patnáctiletý chlapecVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Policisté přijali oznámení o tonoucí osobě na Stříbrném jezeře ve středu po půl čtvrté odpoledne. Po příjezdu na místo zjistili, že 15letý chlapec měl plavat s kamarádem a zhruba dvacet metrů od břehu se začal topit,“ informovala policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Dodala, že chlapce vytáhli na břeh jeho kamarádi a kolemjdoucí dospělí mu následně poskytovali první pomoc. Pak si ho do péče převzali zdravotníci.

„Chlapec byl krátce v bezvědomí, se záchranáři však již později komunikoval. Snažil se doplavat na molo uprostřed jezera, jenže mu došly síly a začal klesat pod hladinu,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Po prvotním lékařském vyšetření, podání kyslíku a léků byl hoch převezen na dětskou jednotku intenzivní péče Slezské nemocnice v Opavě.

V opavském Stříbrném jezeře se utopil muž

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám