Hlavní obsah

V Olomouci se propadl strop bytu, dům museli opustit i sousedi

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strop rekonstruovaného bytu se v sobotu odpoledne propadl v bytovém domě v Univerzitní ulici v Olomouci. Hasiči při zásahu použili speciální techniku, která se používá při závalech. Nikdo nebyl zraněn.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči v Olomouci zasahovali u propadlého stropu.

Článek

„Na místo vyjeli profesionální hasiči z Olomouce, kteří po příjezdu zjistili, že ve 4. nadzemním podlaží bytového domu se částečně propadly dřevěné stropy v jedné místnosti rekonstruovaného bytu,“ informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru (HZS) Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasičům pomohla technika, kterou používají při závalech.

„Na střeše domu se vytvořila vodní laguna, jejíž váhu stop neudržel. Velitel zásahu si proto na místo vyžádal speciální techniku, která se používá při závalech. Hasiči nejprve odčerpali lagunu ze střechy a potom celý propadlý strop postupně rozebírali a materiál vynášeli na volné prostranství před dům. S likvidačními pracemi pomáhali také dobrovolní hasiči města Olomouce,“ uvedla mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Na střeše domu se vytvořila vodní laguna, jejíž váhu stop neudržel.

Kvůli rozsahu poškození přivolali hasiči k události i statika. Ten po kontrole objektu hasičům doporučil, aby střechu podepřeli a zpevnili nejen propadlý strop v bytě těsně pod střechou, ale také strop v bytě o patro níž. Hasiči proto v dolním bytě postavili konstrukci, která strop zpevnila. „Obyvatelé tohoto bytu museli vyhledat náhradní ubytování, protože celý dům je nyní neobyvatelný,“ doplnila Vladimíra Hacsiková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám