Hlavní obsah

V Olomouci policisté zachránili seniora z hořícího bytu

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmašedesátiletého seniora zachránili v pondělí v noci olomoučtí policisté. Vytáhli ho z hořícího bytu a předali do péče záchranářů. Nikdo při požáru nebyl zraněn. Příčina je v šetření, škoda byla odhadnuta na 400 tisíc korun.

Foto: Petr Horník, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Vše se událo po půl jedenácté v bytě v Hejčíně, místní části Olomouce. Policejní hlídka z nedalekého obvodního oddělení dorazila po nahlášení požáru na místo jako první. Od oznamovatele získali policisté informaci, že se v bytě, z něhož vycházel kouř, nachází minimálně jedna osoba. Dveře bytu, kde hořelo, byly pootevřeny. Policisté ihned po vstupu do bytu zaregistrovali kouř vycházející z prvního patra bytu.

Od svíčky chytla chata, ve které se udusil senior. Policie obvinila jeho partnerku

Krimi

„Bez zaváhání tam vyběhli a uviděli silný, hustý, tmavý a štiplavý kouř vycházející z koupelny. Viditelnost byla minimální, pouze při zemi. Za pomocí hlasitých výzev a prosvícení prostoru při podlaze se snažili zjistit, kde se obyvatel bytu nachází. Nalezli ho v pokoji vedle koupelny opírajícího se o lehátko. Nebyl schopen pohybu a na výzvy, aby prostor opustil do bezpečí, nereagoval. Vydali se proto k němu a odvedli ho ven, na chodbu, kde ho předali do péče hasičům k prvotnímu ošetření,“ řekla Právu v úterý olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že nikdo další se v bytě nenacházel.

Znalci umožnili stíhání muže, který vjel autem do domova důchodců v Tachově

Krimi

„V souvislosti s požárem nebyly z jiných bytů evakuovány žádné jiné osoby,“ dodala mluvčí.

Příčinu vzniku požáru policie vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám