Hlavní obsah

V Lánech hořela hala s chovem kachňat, zemřely jich tisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lány

V Lánech na Kladensku v pondělí hořela hala s chovem kachňat, zemřely jich tisíce. Nikdo se nezranil. Škoda na objektu je podle předběžných odhadů půl milionu korun, na chovu 200 tisíc. Uvnitř bylo 9000 zvířat, přežilo jich 300.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Oheň podle dosavadních výsledků vyšetřování zřejmě vznikl technickou závadou naftového topidla, řekla večer mluvčí středočeských hasičů Veronika Švorcová Mocová.

Svědek, který ale nebyl přímo na místě, požár hasičům ohlásil před 20:00. „Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že požárem je zasažena zhruba polovina haly,“ popsala mluvčí. Velikost budovy byla zhruba 20 krát 200 metrů. Kvůli většímu rozsahu a vyššímu počtu zasahujících jednotek vyhlásil velitel druhý poplachový stupeň ze čtyř možných.

Pod kontrolu dostali hasiči požár po necelé hodině. Následovalo dohašování a odvětrávání silně zakouřeného objektu. Byl také snížen poplachový stupeň na základní a jednotky hasičů postupně odjely. Do rána budou na požářiště dohlížet lánští dobrovolní hasiči. Oficiální likvidace požáru vyhlášená zatím není.

Informována byla i státní veterinární správa. Na likvidaci zemřelých zvířat se nebudou podílet hasiči, majitel zajistí odbornou firmu.

Při požáru v Uhřínovicích na Rychnovsku uvěznil oheň dítě na balkoně

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám