Hlavní obsah

V Kraslicích dopadla policie padělatele peněz

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov
Aktualizováno

Policistům se podařilo zadržet v příhraničních Kraslicích na Sokolovsku padělatele peněz. Skupina, kde byl nejméně jeden Vietnamec a dva Češi, vyráběla především falešná eura, která dávala do oběhu.

Článek

Podle všeho se jedná o rozsáhlejší případ, kde jde i o drogy. Kriminalisté totiž při jedné z domovních prohlídek našli 10 přepravek pervitinu. „Na případu spolupracují i celorepublikové útvary a byla vyžádána i mezinárodní spolupráce,“ uvedla krajská policejní mluvčí Andrea Pomichalová.

Vyšetřování podle ní ukazuje, že padělků tohoto typu mělo být od roku 2008 udáno do oběhu více než 250 kusů a po celé Evropě až na desítky tisíc.

Velmi kvalitní padělky

Policisté zbystřili, když se v posledních týdnech začaly v různých hernách a provozovnách v Kraslicích objevovat falešné dvouseteurové bankovky. Padělky byly ve velmi dobré kvalitě a obsahovaly i ochranné prvky včetně hologramu.

„Policie zajistila dvě takové bankovky a vyšetřování se rozběhlo na plné obrátky. Kriminalisté provedli několik domovních prohlídek včetně prohlídek vytipovaných vozidel a nalezli další čtyři kusy těchto zdařilých padělků,“ uvedla mluvčí.

Až osm let za mřížemi

Podle ní kriminalisté v těchto dnech zadrželi dva občany ČR (37 a 31 let) a jednoho cizince (23 let), kteří měli postupně padělky po Karlovarském kraji šířit. Muži nyní čekají na rozhodnutí o uvalení vazby.

„Bylo jim sděleno obvinění ze zločinu padělání a pozměnění peněz, za což hrozí jim až osm let ve vězení,“ poznamenala Pomichalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám