Hlavní obsah

V klatovské nemocnici vypadla pacientka z rozjetých nosítek a vážně se zranila

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Policisté prověřují už několik týdnů okolnosti nehody, ke které došlo v areálu nemocnice v Klatovech. Při nakládání pacientky do sanitky se s ní rozjela transportní nosítka, ze kterých následně 71letá žena vypadla a přitom se údajně vážně zranila.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Prošetřujeme oznámení, že při převozu nemocné ženy došlo k jejímu zranění. Podezíráme řidiče sanitky, který zajišťoval transport pacientky, že pohyblivá nosítka řádně nezabezpečil,“ uvedla ve čtvrtek policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Beru za to plnou odpovědnost.
řidič sanitky

Podle ní už policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z těžké újmy na zdraví. Jaké konkrétní zranění pacientka pádem utrpěla, ale Ladmanová neupřesnila. „V této souvislosti jsme požádali o zproštění mlčenlivosti zdravotnického personálu,“ sdělila Ladmanová.

Měla zraněnou hlavu

Vyšetřovaný saniťák Právu potvrdil, že se mu popisovaná událost skutečně stala. „Bohužel, je to tak. Beru za to plnou odpovědnost,“ uvedl muž, který práci zdravotníka dělá už více než 40 let. „Nikdy se mi nic podobného nepřihodilo. Mrzí mě to, věřte mi,“ dodal.

Podle něj se všechno odehrálo během pár vteřin. „Přivezl jsem paní k sanitce, když jsem se otočil otevřít dveře, nosítka se rozjela a vzápětí spadla z obrubníku. Byl to mžik, ještě jsem stačil paní chytit. Jenže jsem ji neudržel a ona se praštila o zem do hlavy,“ popsal řidič karambol.

Když viděl, že paní má na hlavě zranění, vše hned oznámil. „Mohl jsem klidně dělat mrtvého brouka a pak říci, že se někde sama bouchla. Zachoval jsem se tak, jak jsem se zachoval,“ uzavřel šofér.

Reklama

Výběr článků

Načítám