Hlavní obsah

V kladenském domově pro seniory hořelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáct lidí muselo být v úterý evakuováno ze zakouřených prostor domu pro seniory na okraji Kladna. Hořela digestoř v jednom z bytů, požár dostali hasiči rychle pod kontrolu.

Hasiči v Kladně vyjížděli k požáru v domově důchodců.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

K hlášenému požáru v domě určeném pro bydlení seniorů, ve Vrapické ulici v Kladně, vyjely před polednem dvě jednotky hasičů.

„Došlo k požáru digestoře v jedné z bytových jednotek. Hasiči museli kvůli kouři celý dům evakuovat, celkem jej tak muselo opustit 15 nájemníků,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Jan Sýkora.

Záchranáři na místo vyslali kromě záchranářské posádky také lékaře a inspektora provozu. Ti ošetřili jednoho z nájemníků domu. Poté ho ponechali na místě.

Po likvidaci požáru a odvětrání zakouřených prostor domu se mohli nájemníci vrátit zpět. Příčinu požáru a výši škody, kterou napáchal, zjišťuje vyšetřovatel hasičů.

V areálu na okraji Kladna se nachází dva domy s celkem 30 byty, které nechalo před více než deseti lety postavit město. Určeny jsou seniorům.

Při nočním požáru ubytovny v Praze zemřel jeden člověk, 17 dalších bylo ošetřeno

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám