Hlavní obsah

V Jeseníkách zkolaboval běžkař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do vážných zdravotních problémů se dostal ve středu na trase pro běžecké lyžování mezi Skřítkem a Rabštejnem v Jeseníkách běžkař. Museli k němu vyjet záchranáři, kteří se postarali o jeho transport do nemocnice. Právo o tom informovala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Běžkaře záchranáři transportovali z lesa k sanitce

Článek

„Muže se závažnými srdečními problémy jsme zachránili z nepřístupného terénu na trase Skřítek–Rabštejn. Ve spolupráci se záchranáři a horskou službou jsme jej na čtyřkolkách v lese vyhledali a poskytli mu pomoc,“ uvedla mluvčí.

Na čtyřkolce byl pak podle ní k muži dopraven také lékař zdravotnické záchranné služby. „Zajistil jej po zdravotnické stránce. Poté jsme spolu s horskou službou muže umístili na sáně a postarali se o jeho okamžitý transport k sanitce, která jej převezla do nemocnice,“ dodala Balážová. Kromě profesionálních záchranářů podle ní na místě zasahovali i dobrovolní hasiči ze Sobotína a Petrova nad Desnou.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Běžkaře záchranáři transportovali z lesa k sanitce

Na slovenské sjezdovce zemřel osmiletý chlapec, smetl ho jiný lyžař

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám