Hlavní obsah

V Hradci Králové někdo políčil na zvířata uzeniny s jedem, několik psů už se otrávilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Majitelé psů v Hradci Králové jsou zděšeni. Na Slezském Předměstí totiž došlo k otravě už několika psů, zřejmě nalíčenými otrávenými uzeninami. Policie již událost šetří. Pozor by si měli dát nejen lidé venčící své čtyřnohé miláčky, ale i majitelé rodinných domků. O víkendu otrávenou návnadu někdo hodil do zahrady domu v Orlické ulici, respektive takto otrávil hned tři psy u domů v rozmezí tří set metrů. Podle veterinářů se mohlo jednat o jed karbofuran.

Foto: Dagmar Vydarená

Třináctileté Engi se stala otrava osudnou.

Článek

„Prosím, pozor pro lidi ze Slezského Předměstí (kolem Pyrámu) v Hradci Králové!!! Nějaký hajzl, slušně to říct nejde, tráví pejsky. Pár jich to už nepřežilo a ten, který to přežil, tak jeho záchrana stála majitele desítky tisíc korun. Nyní už návnadu sezoblo i nějaké ptactvo, pro ně je to také konečná! Jedná se o velmi prudký jed, který je velmi nebezpečný i pro člověka,“ varují se lidé na internetu.

Že bohužel nejde o fámu, se přesvědčila i Dagmar Vydarená. Její třináctiletá fenka Engi je jednou z obětí.

„Večer jsme šli na procházku a ani jsme nevěděli, že něco sežrala. Začalo to během dvou hodin. Musí to být nějaký velmi silný jed. Začala zvracet, od pusy jí šla zelená pěna, nafouklo se jí břicho, dostala velký průjem a začala krvácet z konečníku,“ řekla Novinkám Dagmar Vydarená.

Foto: Dagmar Vydarená

Třináctileté Engi se stala otrava osudnou.

„Bylo to strašné. Lehla si na záda, zaklonila hlavu. Byla v takovém šoku, celá se klepala. Ihned jsem ji odvezla na veterinu. Tam už byli asi tři otrávení psi. Nechali si ji tam, ale už během noci mi několikrát volali, že prognóza je velice špatná. Rozhodli jsme se, že ji nebudeme trápit a necháme ji uspat. Ráno jsme se tam za ní jeli rozloučit,“ smutně dodala paní Dáša. Kromě ztráty psího kamaráda a člena rodiny museli zaplatit za vyšetření a ošetřování u veterináře celkem deset tisíc korun.

Šetří to policie

„O víkendu jsme přijali jedno oznámení z podezření na otravu psa. Zjišťujeme všechny okolnosti případu, ale protože je vše na počátku, není možné sdělovat bližší informace. V letošním roce se jedná o první takové oznámení,“ uvedla mluvčí policie Magdalena Vlčková s tím, že v loni prověřovali policisté rovněž jedno podobné oznámení.

Na státní veterinární správě zatím o případech otravy nevědí. „Kdyby někdo trávil zvířata, je to podezření z trestného činu a lidé by se měli obracet primárně na policii. Následně ona se na nás případně obrátí s žádostí například o vypracování odborného veterinárního vyjádření,“ uvedl mluvčí veterinární správy Petr Vorlíček.

„Nevím, jestli se to podaří objasnit. Snad pomůžou kamery. Ale jestli třeba někdo jezdí po parku v noci na kole a tam to hází, tak to asi nikdo nezjistí. Každopádně by si lidé s pejsky měli dát velký pozor,“ varovala smutným hlasem Dáša Vydarená.

Muži v Ostravě vadil štěkot psů, tak upekl otrávené pamlsky. Při kladení ho natočila kamera

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám