Hlavní obsah

V Chocni hořela ubytovna, hasiči evakuovali 17 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Choceň

Sedmnáct osob, z toho čtyři děti, a také jeden pes museli být evakuováni z ubytovny v Chocni, kde ve čtvrtek před sedmou hodinou večer vypukl požár. Na místo ihned vyrazilo pět jednotek hasičů. Když dorazili na místo, byla střecha ubytovny již v plamenech.

PožárVideo: HZS Pardubického kraje

 
Článek

„Hořet začalo v areálu místního zámečku, který se dnes využívá jako ubytovna. Zasažena byla dvoupodlažní budova sousedící se zámečkem. Ten požárem poškozen nebyl,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková s tím, že naštěstí ke zranění osob nedošlo.

Foto: HZS Pardubického kraje

Požár v areálu choceňského zámečku.

Velitel zásahu nechal odpojit objekt od elektrického proudu. Hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích. Zásah komplikovaly teploty pod bodem mrazu. K likvidaci požáru byla nasazena i výšková technika.

Požár se podařilo lokalizovat ve 20.03 hodin. Prostory byly silně zakouřené. „Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování. Požár ale mohl vzniknout od topidla,“ dodala Horáková.

Bylo nutné rozebrat střešní krytinu. Rozebírání střechy bylo kolem 21. hodiny přerušeno, protože hrozilo její propadnutí a zřícení.

Foto: HZS Pardubického kraje

Požár v areálu choceňského zámečku.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek v hodnotě asi milion korun.

Jak uvedla ČTK, město poskytlo ubytování osmi lidem, a to v objektu bývalé lesní správy, kde má Choceň místa pro ukrajinské uprchlíky. „Jsme domluvení, že by se dneska měli vrátit, ale když bude potřeba, budeme hledat řešení, aby tam mohli zůstat delší dobu,“ uvedl v pátek ráno starosta Jan Pažin (Živá Choceň).

Foto: HZS Pardubického kraje

Požár ubytovny v Chocni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám