Hlavní obsah

V bytě ve Velké Bíteši ležel ubodaný muž, podezřelého z vraždy chytili po pár hodinách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká Bíteš

Ve vazbě s obviněním z vraždy skončil třiapadesátiletý muž, který podle policistů ve čtvrtek ve Velké Bíteši ubodal svého o necelých dvacet let staršího známého. Muž se už k činu přiznal s tím, že motivem byly osobní spory. Útočníkovi nyní hrozí až osmnáct let vězení.

Kriminalista Kubiš k vraždě ve Velké BítešiVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté vraždu vyšetřovali od čtvrtečního rána. Impulsem byl telefonát na linku 158, že dvaasedmdesátiletý muž je nekontaktní, a volající měl proto obavy o jeho život. „Na místo mužova trvalého bydliště vyjeli policisté, kteří si k součinnosti z důvodu nutnosti násilného vstupu do uzavřeného bytu na místo přizvali profesionální hasiče. Uvnitř bytu nalezli ležet na posteli muže, který nejevil známky života. Muž zemřel na následky bodných zranění,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Pachatele se policistům podařilo dopadnout po několika hodinách, když zadrželi třiapadesátiletého muže. „Vyšetřovateli se podařilo shromáždit dostatek důkazů, aby mohl v pátek zahájit jeho trestní stíhání. Muže jsme obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k vypracování návrhu na jeho vazební stíhání. Státní zástupce podnět akceptoval a návrh na vazební stíhání putoval na okresní soud ve Žďáru nad Sázavou. V sobotu v odpoledních hodinách soud poslal muže do vazby,“ zrekapituloval vedoucí odboru obecné kriminality policie na Vysočině Pavel Kubiš.

Útočník se s obětí podle policistů znal a pod tíhou důkazů už se i přiznal. „Jde osobu, která byla v minulosti odsouzená za drobnou majetkovou trestnou činnost. Kriminalistům se podařilo zajistit vražednou zbraň, jednalo se o kuchyňský nůž. Motivem činu měly být osobní spory mezi obětí a pachatelem,“ dodala Čírtková s tím, že na Vysočině jde o třetí letošní vraždu.

V Klánovickém lese v Praze šlo o vraždu muže a dítěte

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám