Hlavní obsah

V březnu zemřelo při dopravních nehodách v ČR 23 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V březnu zemřelo při dopravních nehodách v Česku 23 lidí, což je asi o třetinu méně než loni. Také těžce zraněných je výrazně méně než před rokem. Vyplývá to z předběžných statistik na webu policie a z informací ČTK. Loni v březnu zahynulo na českých silnicích 34 lidí. Celkový počet tragických havárií za letošní březen mohou ještě změnit další případné nehody za dnešek.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Těžce zraněno bylo letos v březnu zhruba sedm desítek lidí, zatímco loni více než sto. I těžce zraněných je tak, stejně jako zemřelých, asi o třetinu méně než v březnu 2023.

Zatím poslední tragickou nehodou letošního března byla havárie v Pardubicích, kde zemřel řidič po nárazu do plotu v ulici Ve Lhotkách. Další dnešní nehoda se stala krátce po půlnoci v Brně. Osobní vůz ve Sportovní ulici vyjel mimo silnici na stavbu. Po nárazu auta do traverzy jeden člověk zemřel a dva skončili se zraněními v nemocnici.

Podobně jako loni bylo i letos v březnu několik dní s rekordními teplotami. Mezi oběťmi nehod tak bylo několik motorkářů. Tragické nehody motocyklistů se letos staly hlavně v závěru měsíce. Například 26. března zemřel motorkář na dálnici D1 na Benešovsku po nárazu do středových svodidel, když podle policie nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky a svým schopnostem.

V lednu a únoru bylo letos obětí dopravních nehod podobné množství jako loni ve stejných měsících. Podle statistik policie zemřelo loni v lednu 40 lidí a letos v lednu byl počet obětí nehod také 40. Za únor 2023 bylo zemřelých 27 a letos v únoru 28.

Dodávka na dálnici D5 sešrotovala stojící osobní auto

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám